Un păr mult mai puternic, o nuanță mai strălucitoare, mai caldă: Plantur 39 Color

Am părul creț și lung de când mă știu. Nici nu mă văd altfel. E un punct de reper pentru cei ce mă cunosc: când am părul prins, nici soțul nu mă găsește ușor printre rafturile unui magazin. Râd :), dar e o realitate.

Sunt adepta simplității, însă o simplitate frumoasă, ordonată, îngrijită. Nu sunt genul de persoană care să se vopsească doar ca să vadă cum îi stă cu o nuanță anume. Prima dată când am făcut acest pas a fost ca urmare a unei nevoi apărute. Știți voi, acele fire „nebronzate” care apar ele la un moment dat în viața ta să-ți încurce planurile. În fine, le iau cum vin. Și dacă au venit, a trebuit să fac ceva. La început, pentru că erau puține, am zis să încerc să-mi fac câteva șuvițe. A fost perfect! Mi-a plăcut și mi se activase rapid gustul pentru o schimbare. Apoi am trecut la următorul pas: vopsirea, dar fără decolorarea firului de păr, într-o nuanță cât mai apropiată de culoarea mea naturală: șaten deschis, cu tendințe mai închise la rădăcină și mai blond pe lungimea părului. A fost… din nou perfect! Între ședințele de vopsire, care oricum erau destul de rare, foloseam singură, acasă, un nuanțator. Funcționa o vreme până ajungeam la salon.

De data aceasta, nuanțatorul pe care l-am folosit are proprietăți extra. Înainte de toate, mi-a atras atenția că acesta acoperă primele fire albe și… cel mai important, împiedică căderea părului, cauzată de motive hormonale. Bun, mi-am zis! Bine de știut și mai ales, de folosit. Și Plantur 39 nu doar că promite să facă toate acestea, dar și duce la îndeplinire. Nu sunt la prima experiență cu un produs Plantur 39. Am mai folosit șampon, mască și un tonic pe bază de cafeină. Acesta din urmă protejează rădăcinile firelor de păr și stimulează creșterea părului. Un super ajutor!

Testează-ți părul din când în când!

 • Test păroscop – Mi-am făcut la un moment dat un test păroscop. Mai exact, am vrut să văd cum stau cu sănătatea părului, cum se prezintă acesta ca aspect. Exact ce știam și mă așteptam: păr sănătos, cu fir gros, dar cu tendință spre uscare. Nimic nou pentru mine, ca dealtfel pentru toate posesoarele unui păr creț.

Deși rezultatele păroscopului au acuratețe științifică, ele nu pot înlocui diagnosticul medical.

 • Cum spuneam, am un păr sănătos. Dar nici nu-l supun unor șocuri. De exemplu, nu îl usuc niciodată cu foehnul. Este printre primele recomandări pe care ți le face specialistul, în cazul în care ai părul creț. Excepție fac doar când ajung la salon (dar, cum spuneam, ajung rar), unde e nevoie să fiu uscată cu un uscător de păr cu difuzor. Dar, nici acolo nu este folosit în exces, deoarece nu las să-mi fie uscat complet, de teama volumului prea mare. Da, toată lumea își dorește volum, numai eu fug de el. Asta pentru că am foarte mult. Tot legat de îngrijire, încerc să-i aplic părului câte o mască, folosesc balsam și îmi spăl părul cam o dată pe săptămână. Nici nu aș putea mai des, decât în situații excepționale și mai ales vara. De ce spun asta? Nu neapărat pentru că e lung și-mi ia timp mai mult, ci pentru că, în general, în primele două zile nu prea îmi place cum îmi stă părul. Este foarte moale și se înfoaie. Deci, ajung din nou la subiectul volum.

De ce să alegi șamponul și balsamul Plantur 39?

 • Gama Plantur 39 a fost creată special pentru a satisface nevoile părului femeilor. Pe măsură ce înaintăm în vârstă primul care suferă este părul. Își pierde volumul, capătă un aspect tern, devitalizat, firele se subțiază și încep să
  cadă mai mult ca de obicei. Și nu în ultimul rând încep să apară firele albe.

Pentru a asigura îngrijirea ideală a părului, Plantur 39 a dezvoltat o gamă de produse care oferă podoabei capilare cel mai bun ajutor posibil: Plantur 39 Color Braun și Plantur 39 Color Blond, o noutate pe piață.

DSC_0074-

Ambele variante conțin cafeină care acționează împotriva căderii părului din cauza schimbărilor hormonale ce apar odată cu înaintarea în vârstă.

Bine de știut!

 • După vârsta de 25 de ani, diametrul părului individual începe să scadă, mai ales la femei. Textura și corpul firului de păr se schimbă, astfel că, până la vârsta de 40 de ani, majoritatea persoanelor au părul mai fin. Părul crește mai puțin, ritualul de creștere scade, rezultând subțierea progresivă;
 • Șampoanele gamei Plantur 39 Color sunt șampoane colorante care împrospătează culoarea părului și îi conferă strălucire. Acestea sunt produse de colorare temporară, pigmenții puternici se acumulează pe păr la fiecare spălare, conferindu-i un frumos efect de culoare. Pigmenții rămân pe suprafața firului de păr, comparativ cu metodele uzuale de colorare – vopsirea părului, în care pigmenții intră în structura firului de păr, aceasta este modificată și se poate deteriora;
 • Gama Plantur 39 Color conține și balsamuri colorante, care amplifică efectul culorii dat de șampoane, conferă volum părului și îngrijesc firul de păr;
 • Toate produsele gamei Plantur 39 Color conțin complexul Phyto-Caffeine care are rolul de a preveni căderea părului odată cu înaintarea în vârstă. Studiile clinice au arătat cum cafeina se absoarbe la rădăcini la un timp de contact al șamponului pe scalp de numai două minute și este activă 24 de ore, prevenind căderea părului.
 • Aceste șampoane și balsamuri cu efect de culoare pot acoperi primele fire de păr alb, dar nu sunt o soluție dacă părul are multe fire de păr alb. Ele sunt produse de colorare temporară la care efectul de culoare se acumulează treptat, la fiecare utilizare. Culoarea dispare prin spălarea cu un șampon convențional. În plus, culoarea naturală a părului este reîmprospătată, căpătând mai multă strălucire.
 • Produsele Plantur 39 Colour pentru părul blond și castaniu acoperă primele fire neplăcute de păr alb și firele de păr albe crescute la rădăcini, pentru a avea un păr frumos până la următoarea vizită la coafor. Culoarea părului este împrospătată de pigmenții puternici de culoare care se depun pe firul de păr. Acest efect colorant devine din ce în ce mai intens de fiecare dată când îți speli părul. Cele mai bune rezultate se obțin prin utilizarea ambelor produse: șamponul colorant și a balsamului colorant. Produsele nu sunt recomandate pentru acoperirea completă a părului alb sau cu o proporție mare de fire de păr alb, se recomandă pentru un păr grizonant. Balsamul colorant asigură și o pieptănare mai ușoară, mai multă strălucire și menține intactă structura firului de păr.

Personal, mi-a fost foarte greu să aleg între cele două nuanțe. Așa cum spuneam mai sus, la rădăcină, partea centrală a capului e mai închisă și ar fi mers mai sigur varianta Color Braun, dar pe lungime sunt mult mai blondă, mai ales acum, vara. De aceea, după ce am analizat atent toate detaliile produselor, am hotărât să le testez pe amândouă și bine am făcut.

Am început cu: Plantur 39 Color Blond – Șampon Phyto-Caffeine

DSC_0071--.jpg

Ce promite?

 • O nuanță de blond mai caldă și mai strălucitoare încă de la prima spălare;
 • Prevenirea căderii părului;
 • Acoperirea primelor fire albe și a părului alb crescut la rădăcină.

Concluzia mea:

 • Da, nuanța este mai strălucitoare chiar de la prima spălare; Partea mea de păr mai blondă a devenit mai strălucitoare;
 • Firele albe sunt puțin „mascate”, dar nici nu aveam așteptări, deoarece am destule, iar șamponul este unul colorant, nu vopsea, și e precizat clar că acest produs nu e o soluție în cazul unui păr cu mai multe fire albe.

Țin să precizez un aspect foarte important pentru mine: șamponul face spumă!!!

Da, pentru mine contează foarte mult acest aspect, deoarece având un păr bogat, căruia îi aplic zilnic o cremă pentru bucle, e nevoie să-l curăț bine. Indiferent de cât de bun e un produs, dacă nu reușește să facă spumă, nu pot să-mi spăl părul. Pur și simplu devine casant. Deci, o bilă albă pentru senzația plăcută pe care mi-a lăsat-o!

IMG-20190705-WA0006-

Și am continuat cu: Plantur 39 Color Blond– Balsam colorat

Ce promite?

 • Efect de intensificare a culorii: balsamul intensifică acțiunea șamponului și oferă o strălucire accentuată. Acoperă primele fire de păr alb;
 • Efect de condiționare: părul devine mai strălucitor, mai mătăsos și mai ușor de pieptănat;
 • Efectul cafeinei: complexul energizant pe bază de cafeină pătrunde la rădăcini, unde completează acțiunea ingredientelor active ale șamponului Plantur 39 și previne căderea părului din motive hormonale.

Concluzia mea:

 • Ca și în cazul șamponului, culoarea este intensificată, părul este mătăsos și nu a fost nevoie să aplic și o mască. L-am descurcat foarte ușor;
 • În cazul firelor albe, rămân la aceeași părere ca și în cazul șamponului. Pentru a le acoperi, nu doar a le masca, am nevoie de vopsea. Dar, atât șamponul, cât și balsamul sunt foarte eficiente pentru perioada dintre vopsiri, dar cu atât mai mult după.

IMG-20190705-WA0005-

Important! Am uitat să precizez că în momentul în care am testat aceste produse, părul meu avea nevoie să fie vopsit, dar fiindcă din anumite motive am întârziat să fac acest lucru, am ales în mod special să testez gama Plantur 39 Color pe un păr nevopsit, pentru a observa și mai bine efectul. Și da, dacă a reușit să-i ofere părului meu nevopsit o strălucire intensă, sunt sigură că după ce îl voi testa și pe părul vopsit, rezultatul va fi unul WOW!

Aș mai adăuga mirosul plăcut și bând, care nu atrage atenția asupra lui. Atât cât trebuie!

Cum utilizezi șamponul și balsamul Plantur 39 Color?

Reține: pentru a obține o strălucire maximă a culorii, pentru un blond cald și strălucitor, e important să folosești ambele produse împreună: atât șamponul, cât și balsamul Plantur 39 Color.

Așadar, aplici uniform șamponul pe părul umed. Lași să acționeze pe scalp între 2 – 5 minute, în funcție de intensitatea culorii pe care dorești să o obții. Eu am lăsat să acționeze timp de 5 minute, pentru un rezultat mai eficient. Apoi clătești părul cu apă din abundență. Dacă nuanța obținută este mult mai intensă decât te-ai așteptat (deși mi se pare greu de crezut), lași produsul să acționeze pe scalp mai puțin timp sau îl folosești mai rar, când și când. Utilizarea unui șampon convențional duce la diminuarea culorii.

După aceea, aplici balsamul uniform pe tot părul – de la rădăcini către vârfuri. Te ajută mult aplicatorul cu care este dotat tubul de balsam. Folosești o cantitate de balsam cât o nucă sau în funcție de nevoile părului tău. În funcție de intensitatea culorii pe care o dorești, lași balsamul să acționeze pe scalp între 2 – 5 minute. Din nou, eu am lăsat 5 minute. Apoi am clătit cu apă din abundență.

Nu uita: Nuanțator, nu vopsea!

Pentru că am auzit de multe ori făcându-se confuzia între vopsea și nuanțator/colorant, reține că produsele din gama Plantur 39 Color nu vopsesc părul, ci îi accentuează culoarea. Și efectul de colorare se intensifică la fiecare spălare cu produsele Plantur 39 Color Blond, deoarece conțin pigmenți puternici. Aceștia se acumulează treptat pe firul de păr. În schimb, de fiecare dată când îți speli părul cu un șampon obișnuit, culoarea își va pierde din intensitate. De aceea, produsele Plantur 39 Color Blond trebuie utilizate în mod regulat pentru a obține și menține efectul de culoare dorit.

Cu toate acestea, produsele un au un efect de iluminare. Utilizarea obișnuită pe părul brun a produselor din gama Plantur 39 Color Braun poate crea o strălucire ușoară datorită acumulării de pigmenți coloranți. Și pentru că am testat ambele variante, concluzia mea rămâne aceeași în ambele situații, cu precizarea că în cazul produselor Plantur 39 Color Braun, colorarea este mai închisă, evident.

Produsul pătează scalpul sau hainele?

Exclus! Produsele din seria Plantur 39 Color conțin pigmenți cosmetici care se acumulează numai pe firul de păr: nici scalpul și nici mâinile nu se pătează în urma folosirii acestui produs. Și nici nu-ți „curge” culoarea pe haine. Citește cu atenție toate caracteristicile produsului și apoi convinge-te singură. Sper să te fi ajutat și eu!

Îți doresc multă culoare în viața ta!

Notă: Produsele Plantur 39 Color se găsesc doar în farmacii, cu prețuri cuprinse între 50-55 lei pentru șampon și 45-50 lei pentru balsam.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s